rfcom logo
ΑΡΘΡΟ CLOUD
image

H RFCOM παρουσιάζει το CLOUD CONTROL, την επανάσταση στην απομακρυσμένη διαχείριση!

Ο παραδοσιακός τρόπος απομακρυσμένης διαχείρισης των συστημάτων ασφαλείας ξεκίνησε φωνητικά με DTMF τόνους και στη συνέχεια προστέθηκε η χρήση της τεχνολογίας sms.

Οι κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, client προγράμματα για τους τεχνικούς, ποτέ όμως για τον τελικό χρήστη. Το γεγονός αυτό έρχεται να ανατρέψει η RISCO, με το Cloud Control.

image

To Cloud control της RISCO είναι μία επαναστατική υπηρεσία, η οποία επιτρέπει σε τελικούς χρήστες και εγκαταστάτες να διαχειρίζονται το σύστημα ασφαλείας, μέσω διαδικτύου (Internet). Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των χρηστών του διαδικτύου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις απαιτήσεις της αγοράς για έξυπνες και οικονομικές λύσεις, το Cloud της Risco δημιουργήθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν διαχείρισης του συστήματος ασφαλείας.

 

Η υπηρεσία Cloud μπορεί να αξιοποιηθεί απ’ ευθείας από τον τελικό χρήστη, μέσω μίας εύκολης στη χρήση εφαρμογής Android και IPhone, χωρίς να απαιτεί ειδικές γνώσεις και χρονοβόρες διαδικασίες, Επίσης, παρέχεται και η δυνατότητα χρήσης μέσω Browser.

 

H λειτουργία της υπηρεσίας Cloud βασίζεται σε εξοπλισμό υποδομής που είναι εγκατεστημένος σε αξιόπιστο Data Center της RISCO, εξοικονομώντας έτσι στον πελάτη όλα τα έξοδα αγοράς, συντήρησης εξοπλισμού και λογισμικού εγκατάστασης. Επιπλέον, προσφέρει το πλεονέκτημα της ευέλικτης και απόλυτα ασφαλούς διαχείρισης του συστήματος ασφαλείας, από οποιαδήποτε απόσταση.

 

Η υπηρεσία αυτή παρέχει στο χρήστη την δυνατότητα να εποπτεύει και να διαχειρίζεται το σύστημα ασφαλείας, εκτελώντας ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών όπως:
  • ΟΠΛΙΣΗ - ΑΦΟΠΛΙΣΗ και ΠΑΡΑΜΟΝΗ
  • ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΖΩΝΩΝ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ, αλλά και των ΚΩΔΙΚΩΝ τους
  • ΛΗΨΗ ΕΙΚΟΝΩΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ, αλλά και ΕΙΚΟΝΩΝ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Όσο αναφορά τον εγκαταστάτη αποκομίζει σαφή πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Ένα από αυτά είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση για προγραμματισμό ή και συντήρηση μέσω του διαγνωστικού . Όλες αυτές οι λειτουργίες απαιτούν να εγκατασταθεί στο σύστημα ασφαλείας Agility 3, μονάδα IP ή και μονάδα GSM (χρήση ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Ουσιαστικά, είναι Plug and Play στο δίκτυο, είτε είναι μέσω Lan, είτε μέσω GSM (δεν απαιτεί DYNDNS ή VPN). Η διαχείριση μέσω κινητής τηλεφωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά (ως backup) με ελάχιστη κατανάλωση και χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη 3G, ακόμη και για την λήψη εικόνας. Ο ανιχνευτής κίνησης με κάμερα παρέχει την οπτική επιβεβαίωση του συμβάντος, αποθηκεύοντας την στο Cloud. Η λειτουργία αυτή προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα της ορθότερης διαχείρισης του συμβάντος και της αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων στο χώρο. Ουσιαστικά, ο χρήστης δεν ειδοποιείται απλά από ένα γενικό σήμα συναγερμού, αλλά έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παραβίαση όσο είναι σε εξέλιξη.

Εναλλακτικές λύσεις όπως η συνεργασία με εταιρείες security ή η συνδυαστική εγκατάσταση συναγερμού και κάμερας (αναλογικής ή και Ip) παρουσιάζουν αρκετά μειονεκτήματα. Εκτός από το υψηλό κόστος που απαιτούν, δεν μπορούν να προσφέρουν την ευελιξία, την αξιοπιστία, την ασφάλεια, αλλά και την τόσο εύκολη χρήση που παρέχει το Cloud Control. Επίσης, η φιλοσοφία του Cloud Control δίνει λύση και πρόσβαση σε όλους του πελάτες, ακόμη και σε μικρές εφαρμογές.

 

Η υπηρεσία είναι άμεσα διαθέσιμη, παρέχεται εντελώς δωρεάν και αφορά, προς το παρόν, το ασύρματο σύστημα Agility 3, το οποίο και θα παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το site της RFCOM www.rfcom.gr με παραδείγματα και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube.close
loading...