rfcom logo
ΑΡΘΡΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
RISCO Group είναι μια εταιρία που εδρεύει στο Ισραήλ και κατασκευάζει συστήματα ασφαλείας εδώ και 32 χρόνια. Δημιούργησε ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της αγοράς και να κάνει την διαφορά από τα απαρχαιωμένα συστήματα που υπάρχουν. Σε αυτό συντέλεσε ενεργά η RFCOM στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη του υλικού πάνω από δυο χρόνια. Τo Lightsys διανέμεται και υποστηρίζεται από τη RFCOM για όλη την Ελλάδα.

Το Lightsys είναι ένας συναγερμός που ξεκινάει από 8z και μπορεί να φτάσει τις 32z, με επεκτάσεις των 8z, με Bus αισθητήρες ή με ασύρματους αισθητήρες, φυσικά σε οποιοδήποτε συνδυασμό. Παρέρχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τερματική αντίσταση θελήσει ο εγκαταστάτης σε END OF LINE ή και DOUBLE EOL. Μπορεί να δεχτεί μέχρι τέσσερα (4) πληκτρολόγια LCD ή οθόνες αφής, σε λευκό και μαύρο, με το πλεονέκτημα να ενσωματώνει τον καρταναγνώστη proximity στο πληκτρολόγιο της επιλογής σας. Οι περιοχές (Partition) που διαθέτει είναι τέσσερις (4) αλλά μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμό αυτών με Macro εντολές. Διαθέτει καταγραφή 500 συμβάντων και δυνατότητα ενημέρωσης σε δεκαέξι (16) προορισμούς οποιουδήποτε συμβάντος. Οι έξοδοι που έχει ενσωματώσει στην κεντρική μονάδα είναι τέσσερα (4) ρελέ από τα οποία το ένα υποστηρίζει 1A (ξερή επαφή) και μπορούμε να το επεκτείνουμε στις 14 εξόδους για αυτοματισμούς. Για να υποστηρίξει ασύρματους αισθητήρες μπορούμε να τοποθετήσουμε μέχρι και δύο Δέκτες στην κεντρική μονάδα ή και στη bus καλωδίωση με επιτοίχιο κουτί, το οποίο περιλαμβάνεται. Ακόμα μπορούμε σε κάθε δέκτη να χρησιμοποιήσουμε ι δύο εξόδους με ρελέ, με τις οποίες μπορούμε να διαχειριστούμε φώτα, σειρήνα, θέρμανση κ.α.

image

Μέχρι σήμερα στα περισσότερα Συστήματα Συναγερμού οι καλωδιώσεις κατευθύνονταν από την κεντρική μονάδα προς στους αισθητήρες. Το LightSYS με την τεχνολογία BUS, μας δίνει το πλεονέκτημα ότι οι αισθητήρες που αποτελούν το σύστημα, μπορούν να συνδεθούν παράλληλα με ένα καλώδιο τεσσάρων συρμάτων, ενώ κάθε αισθητήρας θα ανήκει σε ξεχωριστή ζώνη. Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της δυνατότητας είναι ένα καλώδιο περιμετρικά π.χ. ενός βιοτεχνικού χώρου συμπεριλαμβάνει όλους του αισθητήρες και σειρήνες, με δεδομένη εξοικονόμηση χρόνου τοποθέτησης και κόστους. Πέραν από την καλωδίωση, μας εξασφαλίζει λιγότερο χρόνο προγραμματισμού, καθώς δεν θα χρειάζονται τερματικές αντιστάσεις, κτλ. Τα υλικά BUS παρέχουν πλήρη ενημέρωση στην μονάδα, όπως πρόβλημα Tamper, Τάση, ένταση, Antimask Θόρυβο κ.α. με μόνο τέσσερα σύρματα.

image

Μέγιστο πλεονέκτημα είναι η απόλυτη διαχείριση του υλικού απομακρυσμένα. Για παράδειγμα, έχοντας τοποθετήσει ένα BUS εξωτερικό ανιχνευτή (WatchOUT) μπορείτε απομακρυσμένα να ρυθμίσετε την ευαισθησία του πυροηλεκτρικού ή και του μικροκύματος του. Σκεφτείτε, το πόσο εύκολη γίνεται η ανεύρεση μιας βλάβης στις προβληματικές καλωδιώσεις που προκύπτουν, ελέγχοντας την τάση και την ποιότητα επικοινωνίας του BUS. Τα υλικά bus που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι Ανιχνευτές κίνησης εσωτερικού χώρου με τετραπλό πυροηλεκτρικό ή διπλής τεχνολογίας, περιλαμβάνοντας επιπρόσθετη ζώνη σε κάθε ανιχνευτή δίνοντας μας το πλεονέκτημα να πάρουμε π.χ. μια μαγνητική επαφή σε ξεχωριστή ζώνη. Σε υλικά εξωτερικού χώρου έχουμε το βραβευμένο WatchOUT, το Industrial Lunar που είναι ένα ραντάρ διπλής τεχνολογίας 360ο με κάλυψη σε διάμετρο 23μ! Οι σειρήνες Bus που διαθέτει είναι η Lumin8 και η PROSOUND όπου παρέχουν αυτό-διάγνωση σε βλάβες και διαχείριση όπως ένταση ήχου, ενημέρωση κατάστασης από τις λυχνίες αλλά και χρονοπρογραμματισμός του φωτιστικού που διαθέτει.

image

Η Risco με την RFCOM έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο ευαίσθητο ζήτημα της επικοινωνίας. Το κέντρο στην βασική του έκδοση περιλαμβάνει κωδικοποιητή όπου μας δίνει την δυνατότητα να στέλνουμε ενημέρωση σε Κέντρα Λήψης Σημάτων, χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα, όπως SIA, CID, 4x2. Αντίστοιχα έχουμε και το πλεονέκτημα της απομακρυσμένης πρόσβασης με Dial Up, για οποιαδήποτε ρύθμιση του πίνακα, για τους ‘’Παραδοσιακούς Τεχνικούς’’. Oι τεχνικοί νέας γενιάς που βρίσκονται πιο κοντά στην IP τεχνολογία, θα συνειδητοποιήσουν πως συνδέοντας την IP Module στο κέντρο, θα έχουν επικοινωνία που αγγίζει την ταχύτητα της καλωδιακής διασύνδεσης, από οποιοδήποτε σημείο δικτυακής πρόσβασης. Αντίστοιχα αποστέλλει ότι συμβάν θέλουμε με Email και χρησιμοποιώντας το Internet, αποστέλλει σήματα σε Κέντρα Λήψης Σημάτων μέσω του IP εκμεταλλεύοντας και το IP Polling.

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή, μπορούμε να εγκαταστήσουμε στην κεντρική μονάδα την GSM/GPRS Module. Το κέρδος είναι όλα τα πλεονεκτήματα της IP επικοινωνίας. Προσθέτοντας την δυνατότητα να δώσουμε για κάθε προορισμό προτεραιότητα από την τηλεφωνική γραμμή ή από το GSM με όποια σειρά επιλέξουμε και να στείλουμε SMS ή φωνητικά μηνύματα οποιουδήποτε συμβάντος σε 16 προορισμούς. Στην πράξη μπορούμε και στέλνουμε τις οπλίσεις και τις αφοπλίσεις με Email, τους Συναγερμούς με SMS και Σήματα Πανικού από τα μπουτόν με φωνητικά μηνύματα, ή και με οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό θέλετε.

Το LightSYS είναι από τα ελάχιστα κέντρα που μπορούν και στέλνουν διαφορετική ενημέρωση για κάθε μια Ζώνη ξεχωριστά και για τις 32 του ζώνες, αποστέλλοντας SMS ή φωνητικά μηνύματα. Στα φωνητικά μηνύματα, εκτός από τα προεπιλεγμένα μπορούμε να ηχογραφήσουμε και δικά μας. Η απομακρυσμένη διαχείριση δεν θα μπορούσε να λείπει από τον συναγερμό χρησιμοποιώντας SMS ή και φωνητική διαχείριση. Σε σύντομο διάστημα θα παρέχεται WEB εφαρμογή (Cloud Control) και εφαρμογής σε IPhone και Android κινητά. Στην απομακρυσμένη διαχείριση υπάρχει η δυνατότητα όπλισης – αφόπλισης, η ενημέρωση για την κατάσταση του συστήματος, π.χ. χαμηλή μπαταρία κ.α., αλλαγή στα τηλεφωνικά νούμερα ή και παράκαμψη ζωνών.

image

Όλο το σύστημα διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και στον τρόπο προγραμματισμού. Δεν χρειάζεται να προγραμματιστεί με διευθύνσεις, απλός περιηγείσθε στο μενού απλά και εύκολα όπως και σε ένα κινητό, σε καθοδηγεί το ίδιο το σύστημα. Όλες οι περαιτέρω δυνατότητες διατίθενται στα Ελληνικά (πληκτρολόγια, φωνητικά μηνύματα, πρόγραμμα διαχείρισης, εγχειρίδια κ.α.).image

Είναι μία επαγγελματική λύση με ανατρεπτικό τρόπο λειτουργίας και προγραμματισμού. Το υλικό το εξελίσσουμε συνέχεια και σύντομα θα δοθεί ευρέως στο κοινό η WEB εφαρμογή δωρεάν και η επιβεβαίωση με εικόνα που έχει εκπληκτική απόδοση. Οποιαδήποτε πληροφορία, εγχειρίδια, video για τα εν λόγο υλικά, αλλά και πολλά άλλα θα βρείτε στο site μας www.rfcom.gr
close
loading...